سنسورهای القایی از نظر ساختار به دو دسته زیر تقسیم می شوند: - سنسور القایی محافظت شده - سنسورهای القایی محافظت نشده در ادامه راجع به ویژگی های هر یک توضیح داده شده است.
1) سنسور القایی محافظت شده (Shielded Inductive Sensors)
سنسور مجاورتی شیلدد، به گونه ای ساخته می شوند که اطراف هسته فریتی را یک صفحه محافظ فراگرفته است. این کار منجر می شود که میدان مغناطیسی فقط در راستای مستقیم و سطح جلویی سنسور ایجاد شود. این بدان معناست که سنسور فقط امکان تشخیص اجسام در جهت مستقیم را دارد.
یک سنسور مجاورتی شیلدد می تواند به صورت فلشی بر روی سطوح فلزی نصب شود (به خصوص در فضاهای محدود). این کار مزیت های حفاظت مکانیکی و پروتکشن های دیگری را نیز برای سنسور فراهم خواهد کرد. اگرچه این کار باعث کاهش برد سنسور می شود، ولیکن می توان سنسور را به آسانی در جاهای مختلفی نصب نموده و فلزاتی که در اطراف قرار دارند، هیچ اثری بر روی کارایی سنسور ندارند.
2) سنسورهای القایی محافظت نشده (Non-shielded Inductive Sensors)
سنسورهای نان شیلدد (محافظت نشده) هیچ حفاظتی بر روی هسته فریتی سنسور ندارند و بخش احساس کننده سنسور هیچ پوشش جانبی ای ندارد. تفاوت بین سنسورهای شیلدد و نان شیلدد را به وضوح می توان مشاهده کرد. طراحی سنسورهای القایی به این سبک، رنج تشخیص بیشتری را نسبت به سنسورهای شیلدد، فراهم می کند. برای سایزهای قطری مشابه، سنسورهای محافظت نشده (Non-shielded) عموما از این قابلیت بهره مند بوده که توانایی تشخیص در دو جهت را دارند، حال آنکه سنسورهای شیلدد این ویژگی را ندارند. در واقع مزیت سنسورهای نان شیلدد، توانایی تشخیص در چندین جهت است.
سنسور مجاورتی نان شیلدد را نمی توان به صورت فلشی نصب نمود، درنتیجه حفاظت مکانیکی آن ها کمتر است. همان طور که در تصویر هم واضح است، به علت میدانی که در اطراف (تمامی جهت های) سوئیچ مجاورتی ایجاد می شود،
این میدان ممکن است توسط اجسام فلزی تحت تاثیر قرار گیرد. در نصب سنسورهای نان شیلدد، حتما دقت عمل بالایی داشته باشید و دستورالعملی که برای راهنمایی نصب این سنسورها در دیتاشیت آن ها ذکر شده را حتما مطالعه نمایید.